Glipper op het kerstmenu
Een kerstkindje heb ik in mijn armen. Tenminste, dat had het moeten zijn. Drie weken te vroeg besloot het mannetje de wereld in te willen komen. Ik kijk naar zijn mooie, ranke handjes. Wieg hem een beetje, als de dood dat het ventje het op een schreeuwen zet. Terwijl ik naar het relaas over zijn geboorte luister, kan ik het niet laten. Ik kijk naar het fijne lijfje en beeld mij in hoe die mooie, fijn gevormde handjes een ijzer 7 omklemmen en bedenk dat dit wel eens goede golfer zou kunnen worden. Ik geef het wondertje der natuur terug aan zijn moeder en stap in mijn auto.
Een kerstkindje heb ik in mijn armen. Tenminste, dat had het moeten zijn. Drie weken te vroeg besloot het mannetje de wereld in te willen komen. Ik kijk naar zijn mooie, ranke handjes. Wieg hem een beetje, als de dood dat het ventje het op een schreeuwen zet. Terwijl ik naar het relaas over zijn geboorte luister, kan ik het niet laten. Ik kijk naar het fijne lijfje en beeld mij in hoe die mooie, fijn gevormde handjes een ijzer 7 omklemmen en bedenk dat dit wel eens goede golfer zou kunnen worden. Ik geef het wondertje der natuur terug aan zijn moeder en stap in mijn auto.
Nog ‘wee’ van het mooie kindje dat zo rustig in mijn armen lag, rijd ik naar Zandvoort. Mijn golfmaatje Adrienne en ik zijn uitgenodigd door golfer Hannes van de Stadt, al ruim dertig jaar lid van de Kennemer. Als trouwe lezer van Passie4Golf had hij in mijn vorige column gelezen dat ik na mijn eerste Kennemer rondje huiswaarts keerde zonder potloodje met opdruk. Hannes nam gelijk contact op met Passie4golf en besloot een echt Kennemer potloodje beschikbaar te stellen. Het cadeautje neem ik graag ontvangst. 'In de pocket' Het kerstgevoel dat ik door het kraambezoek nog heb, kan ik behouden want wij hebben afgesproken bij de kerstboom in het clubhuis van de Kennemer. De prachtige kerstboom in het clubhuis blijkt een te donkere achtergrond voor de foto’s bij de uitreiking, dus vertrekken wij naar het terras met op de achtergrond de teebox van hole B-1. Ik omhels Hannes, dank hem hartelijk voor de geste en stop het kleinood in mijn achterzak. Die is ‘in the pocket’. Hannes leidt ons rond in het clubhuis en vertelt over de ins en outs van de twee tafels tellende poolkamer, bibliotheek en de vele zilveren bokalen en bekers. Ook een bezoekje aan de ‘ondergrondse’ puttinggreen die onder het clubhuis is gevestigd, maakt de ‘Kennemer Experience’ compleet. Wij lopen de 9 holes van de B-lus van geel met wintergreens. Tijdens de ronde vertelt Hannes veel over de wetenswaardigheden over de baan. Vanwege de kerststemming heeft hij speciaal zijn kerstsokken aangetrokken. Onderweg treffen wij greenkeeper Willem die helmgras heeft aangeplant dat uit de Amsterdamse Waterleidingduinen komt: "Waternet is stuifplekken aan het creëren om de originele begroeiing en oude duinvegetatie terug te krijgen, dus hadden zij helmgras over. En het fairwaygras dat ik hier aan het leggen ben komt van de voormalig voetbalclub TZB", aldus Willem. |
Rosbief & gekookt ei Het clubhuis komt in zicht. Hannes heeft het zichtbaar naar zijn zin. In zijn enthousiasme belooft hij ons op een glipper te trakteren. ,,Een glipper?!’’ ,,Wat is dat,’’ vragen Adrienne en ik verbaasd. Hannes lacht. ,,Iets typisch KG&CC… Jullie gaan het beleven en ervaren,’’ Hartelijk worden wij ontvangen door onze vriend Boudewijn die de glipper-bestelling opneemt. Hij serveert de glipper samen met collega Anwar en zij kijken er net zo geheimzinnig bij als Hannes bij de belofte van de traktatie. |
En ja, werkelijk, de glipper is heerlijk. Geroosterd brood, rosbief, gekookt ei, kappertjes, rucola en een overheerlijke Kennemer mayonaise. Een aanrader. Sterker nog, ik zet 'm dit jaar als entree op kerstmenu.