Single handicap met biefstuk als energy boost
Hiske van den Heuvel heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot de golfsport en werd jaren geleden lid van een golfclub. Maar door kinderen, een drukke baan en een drukke man had ze geen rust om te fanatiek te golfen. Nu, een aantal jaren verder, heeft Hiske de smaak te pakken en is ze al weer ruim veertien jaar lid op de Veluwse Golfclub. Lang hoeft ze er niet voor te rijden ,,Het is maar vijf minuten van mijn huis,’’ lacht ze.
,,Het aardige van dit spelletje is dat je nooit bent uitgeleerd, altijd ontdek je weer nieuwe elementen in je spel die je verder kunt ontwikkelen om jezelf steeds naar een hoger niveau te brengen. Het heerlijke van golf is dat je buiten bent, gezellig met vrienden en familie kunt spelen. Maar vooral dat je de uitdaging met jezelf aangaat,'' vertelt Hiske.
,,Het aardige van dit spelletje is dat je nooit bent uitgeleerd, altijd ontdek je weer nieuwe elementen in je spel die je verder kunt ontwikkelen om jezelf steeds naar een hoger niveau te brengen. Het heerlijke van golf is dat je buiten bent, gezellig met vrienden en familie kunt spelen. Maar vooral dat je de uitdaging met jezelf aangaat,'' vertelt Hiske.
Na een drukke periode met een baan als pro-ductmanager in tandheelkundige pro-ducten, twee kinderen van tien en twaalf jaar, een echtgenoot met werkweken van tachtig uur, was het tijd voor een time-out: ,,De golfsport heeft me altijd getrokken. In 1989 was ik al een keer tijdelijk lid van een club. Te vroeg bleek: zwanger van de tweede en een drukke baan. Geen rust en geen tijd voor golf.’' Elf jaar later is het wel het goede moment. Een sabbatical in 2001 gaf Hiske tijd en ruimte om lid te worden op Edda Huzid en de golfsport serieus en goed aan te pakken. Inmiddels speelt ze al weer veertien jaar met veel plezier op de Veluwse Golfclub (op 5 minuten rijden van haar huis) en heeft handicap 12. |
Regelmatig heeft ze les bij golfpro Arnoud van Opijnen. Ze wil dit jaar haar droom single handicap verwezenlijken. Aan haar gedreven-heid zal het niet liggen. Ik speel al bijna 15 jaar elke dinsdagmorgen met Hiske en onze competitie-vriendinnen. Als er eentje is die je stimuleert om het beste uit jezelf te halen, dan is zij het.
Lievelingsgerecht: Tournedos
En dan wel een tournedos uit de winkel van mijn broer, slagerij Blom uit Workum. Een slagerij (1854) met historie en tradities, inmiddels de vierde generatie. ,,Mijn broer heeft een eigen weiderij voor zijn slachtvee, gezonde en natuurlijke voeding zijn hier essentieel. Dit proef je in zijn producten terug.'’
Blom's Slagerij is nog een van de weinige traditionele slagers in Nederland. Hier wordt alles zelf verwerkt. Naast het prachtige vlees is de slagerij landelijk bekend om zijn spek en zelfgemaakte worst.
En dan wel een tournedos uit de winkel van mijn broer, slagerij Blom uit Workum. Een slagerij (1854) met historie en tradities, inmiddels de vierde generatie. ,,Mijn broer heeft een eigen weiderij voor zijn slachtvee, gezonde en natuurlijke voeding zijn hier essentieel. Dit proef je in zijn producten terug.'’
Blom's Slagerij is nog een van de weinige traditionele slagers in Nederland. Hier wordt alles zelf verwerkt. Naast het prachtige vlees is de slagerij landelijk bekend om zijn spek en zelfgemaakte worst.
Fotografie: Inez Pleizier & Sonja van de Rhoer
Bereiding:
- Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast om het op kamer temperatuur te laten komen, dit geeft een optimale vleessmaak.
- Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius.
- Laat het vlees voor het bakken nog 10 minuten op temperatuur komen in oven.
- Verhit de boter totdat het schuim weg is.
- Bak het vlees om en om, maximaal 2 minuten, afhankelijk van de dikte van het vlees. Vooral niet prikken in het vlees, met een tang het vlees keren.
- Bestrooi na het bakken met zout en peper, dit is om uitdrogen te voorkomen.
- Laat het vlees nog even een kwartiertje rusten in de oven op 100 graden Celsius.
- Heerlijk met verse groenten zoals gegrilde paprika, risotto en spinazie of met witlof of sperziebonen.
Sonja van de Rhoer - www.culinaireproducties.nl