Passie4Golf - voor de verslaafde, reislustige amateur golfer met humor
  • Home
    • ADRIENNE >
      • Door wie
      • Mijn passie
      • Voor wie
  • MIJN INSPIRATIE
    • Columns >
      • Adrienne column >
        • Blue monday
        • Bunkers en granaten
        • Costa Daurada golftoernooi
        • De grote hoogland
        • Happy new year
        • Heel Holland golft
        • Lijstjes ruimen jaar op
        • Mark Reynolds day
        • Prijswinnaars
        • Pro ams 2016
        • Rattenvanger
        • Scrooge & Brigitte Kaandorp
        • Serena masters
        • Time4Golf golf award
        • Tom Watson
        • Troost voor Joost
        • Victorie times and selfies
        • Vos de hooghartige
      • Djek on Course >
        • Bunkeren met Hoogland
        • Clubkampioenschappen
        • De revanche
        • Djek goes woof
        • Gastvrij
        • Glipperboys
        • Lagere handicap
        • Poetsvrouw
        • Scoren met fotos
        • Speelbare droom
        • Start 2017
        • Sunlight zeep, abrikozen en steunzolen
        • War child
      • Joyce Chong on Tour >
        • Op weg naar de tour
        • Shaky
        • Wie is Joyce
      • Pro Ams >
        • Pro ams 2019
        • Anton aus Tirol
        • Eagle, birdies en Roely
        • Een goede drive voel je aan je ballen
        • Glansrijke en dubbele winst
        • Goede teamspirit
        • Muchmore doet het weer
        • Old course 1e dag feb.2017
        • Portugal 2016
        • Pro am op zonnig Pinhal
        • Reynolds oppermachtig
        • Team Richard Perkins op kop
      • Rhoerbak golf >
        • Hiske vd Heuvel
        • Marieke Klosters
        • Regina Meij
        • Roland-Jan Schippers
        • Tilly Sintnicolaas
        • Uwe Goertz
    • GOLF IN BEELD >
      • Filmpjes
      • upload formulier golf in beeld
    • KLM OPEN >
      • 2019
      • 2018
      • 2017
    • ME AND MY HEADCOVER >
      • Head cover stories >
        • Elephant
        • Elmo
        • Gopher
        • Parrot
        • Nijntje
        • Pardoes
        • Sneeuwpopje
        • Spongebob
        • Upload formulier headcover
    • MY DADDY IS MY CADDIE >
      • Daddies & caddies
    • NVGJ
    • PARRETJE72
    • TOSTI TEST >
      • Tosti Haarlemmermeer
      • Tosti Spaarnwoude
      • Tosti test formulier
  • NAT.GOLFTALENT
    • Golftalenten
  • UIT DE BUNKER
    • Nieuwste interview >
      • Adrienne vd Smagt
      • Ad Wessels
      • Bruni Heinke
      • Cees Valk
      • Catherine Keyl
      • Costantino Rocca
      • Daan Slooter
      • Geraldine & Harald Grunberg
      • Herman de Vos
      • Iwan Groothuis
      • Jacqueline Strik
      • Jacques en Remco Klöters
      • Jos Kemna
      • Koen Suyk
      • Manja Schilstra
      • Marcel Welling
      • Michel en Rene Tegelaar
      • Mieke Proost
      • Pamela Sturhoofd
      • Rob Hoogland
      • Rob Mouwen
      • Robbie van Erven Dorens
  • BLOG
    • BTP broedplaats
    • Days of a golf week 2017
    • Days of a golf week 2016
    • Dean Janssens verslaat...
    • Tom Hendriks blikt terug
    • De tosti test
    • Een golfbond moet spartaans zijn
    • Golf in beeld
    • Golf reisverhalen
    • Golftoernooi 2017
    • Golftoernooi Lisboa
    • Golf Travel Congres Cannes
    • Hempenius
    • Het lievelingsgerecht van
    • Het talent blikt terug
    • Houtrak jeugd open 2018
    • John Woof
    • Kids golfdag
    • KLM open 2017
    • KLM open 2018
    • KLM open 2019
    • Me and my head cover
    • Noordwijkse vriendinnen
    • Oscar Tiberius Murray en echte golfvrienden
    • Parretje72
    • Pro AM 2020-dag 1
    • Pro AM 2020-dag 2
    • Pro AM 2020-dag 3
    • Pro AM 2020-dag 4
    • Passie4Golf
    • Spaarnwoude open
    • Special Olympics
    • Time4Golf voor 3e keer winnaar
    • Time4Golf voor 4e keer winnaar
    • Uit de bunker
    • US kids gaan de wei in
    • US kids kick-off
    • Wall of Fame
    • Wiebe Giesen
  • GOLFREISVERHALEN
    • Reisverhalen
  • Time4Golf
    • Golfreizen >
      • Bestemmingen
      • Clinics
      • Toernooien
    • World Golf Awards
  • Dean Janssens VLOG
  • Caddie family
    • België
    • Caddie vader Rene trots
    • Even voorstellen
    • Family
    • Family in een goede flow
    • Floris Vos
    • Noa en Fleur willen knallen
    • Noa voelt zich thuis op CSE
    • Off season
    • Schotland
  • Contact
    • Adverteren
    • Contactformulier
    • Upload formulier

Het lievelingsgerecht van! Uwe Goertz

5/29/2016

0 Reacties

 
Duitse collega journalist en fanatiek golfer
Uwe Goertz werd in 1959 geboren in Keulen en hoopt ooit in deze stad ook te zullen sterven. Sinds 1982 werkt hij als freelance journalist. Eerst alleen voor de radio, maar sinds 1987 voornamelijk voor televisie. Opgeleid als leraar lichamelijke opvoeding aan de Duitse sportuniversiteit in Keulen is het niet verwonderlijk dat sportverslaggeving 50 procent van zijn als verslaggever voor de tour de France, die ik 14 jaar lang door heel Frank werk beslaat. Zo volgt hij in het weekend de voetbal Bundesliga en reist hij in de zomer mee met de Tour de France.
Passie4Golf - Columns - Rhoerbak Golf
Zwevende handicap
Uwe speelt bijna 20 jaar golf. Vorig jaar nam hij deel aan zo’n 34 toernooien.  Hij speelt regelmatig bij zijn eigen club Clostermannshof in Keulen. Is bovendien al 15 jaar een actief lid van de Duitse Media Golf vereniging, een zusterclub van de NVGJ (Nederlandse Vereniging van Golfende Journalisten). Zijn handicap zweeft tussen de 7 en 9.

Mooiste golfbaan
De beste en meest uitdagende golfbaan voor ons ligt direct aan de grens met Nederland. Op het voormalige militair terrein  van de RAF ligt RAF Germany Golf Club Bruggen - West Rhine Golf Club in Elmpt. Interessant om de website eerst te lezen en zeker een keer te gaan spelen. Aanmelden via de site en het kenteken van de auto opgeven. 
Lievelingsgerecht
Als geboren en getogen Keulenaar kan hij ons "Kölsch nationale schotel" aanbevelen: "Heaven and Ähd" (Duits: hemel en aarde). Zijn grootmoeder bereidde dit gerecht eenmaal per week en het wordt geserveerd in alle brouwerijen in Keulen. De bijbehorende bloedworst is echter niet naar ieders smaak. Maar de combinatie van het zoete van de appel met het kruidige van de bloedworst maakt het heel speciaal.​Een aantal jaren geleden aten we veel buitend de deur. Maar nu we ouder worden kook ik steeds meer zelf. 

​Duitsland heeft – gemeten naar het inkomen,  de laagste prijzen voor de consument voor voeding. De kwaliteit is echter niet altijd het beste. Wie ooit vers gevangen vis in een supermarkt op de Canarische eilanden, geproefd heeft weet dit. (Ondergetekende ontmoette Uwe op Lanzarote en onderschrijft dit zeker.)
 
Bier en wijn
Bij ‘ Hemel en aarde’ past alleen bier. Geen wijn. In Keulen wordt bier met een hoge gisting gedronken. Een licht bier dat alleen binnen de grenzen van de stad worden gebrouwen. Het wordt geserveerd in kleine glazen, dit houdt het koel en vers. In brouwerijen wordt door de bediening zolang zonder te vragen nieuw bier op tafel gezet, tot de gast door het leggen van een bierviltje op het glas het teken geeft: "genoeg".

Als ik wijn drink, is dit altijd wit en dan bij voorkeur een sauvignon blanc uit Marlbourgh in Nieuw-Zeeland.
Ingrediënten voor 4 personen:
  • 2 appels ( Elstar of Braeburn)
  • 1 rijpe, niet te zachte handpeer
  • Sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels suiker
  • Merg van een vanillepeul
  • 4-6 kruimige aardappelen
  • 200 ml melk
  • ​2 eetlepels boter
  • Zout, peper
  • 8 plakken bloedworst
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel (geklaarde) boter
Bereiding:
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar. Stamp ze fijn en maak met de melk en boter puree. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schil de appels en de peer en snijd ze in stukjes. Kook deze met een bodem water, de suiker en het citroensap circa 5 minuten. Ze moeten nog wat beet hebben. Giet af, voeg het vanillemerg toe en roer het mengsel door de aardappelpuree.
  • Bestrooi de plakken bloedworst met bloem en bak ze in de geklaarde boter gaar en krokant. Serveren bij de stamppot.
Sonja van de Rhoer - www.culinaireproducties.nl
Passie4Golf - Columns - Rhoerbak Golf
0 Reacties

Het lievelingsgerecht van! Tilly Sintnicolaas  

5/10/2016

0 Reacties

 
De lekkerste vis vlakbij huis

​Afgelopen december werd Golfbaan Midden-Brabant uitgeroepen tot Golfbaan van het Jaar 2015. Het is dus niet zomaar een baan waar wij Tilly Sintnicolaas treffen. “Mijn man en ik zijn alweer zo'n acht jaar lid van golfclub Midden-Brabant - een fraaie uitdagende golfbaan gelegen op Landgoed De Utrecht ten zuiden van Tilburg - en ik vind het echt fantastisch om hier te spelen. Het wordt hier geafficheerd als golfen op je eigen landgoed. Nou zo voelt het echt.
Passie4Golf - Rhoerbak golf
Golfen is een van mijn passies, de andere is koken en lekker eten. Overigens gaat dit laatste in het bourgondische Brabant goed samen.

​De uitbater en tevens kok van het restaurant op de golfbaan, is er een naar ons hart. Hij werkt met eerlijke maar ook miskende producten. Op zijn kaart staan verse makreel en varkensnek. En echt nergens eten wij in het seizoen lekkerdere Zeeuwse mosselen en asperges dan bij hem.

Voordeel van een lidmaatschap hebben is dat je niet per se 18 holes hoeft te lopen. Wij besluiten dan ook vaak 9 holes te lopen aan het begin van de avond en aansluitend op de club te eten. Dat is altijd een klein feestje.”

​Dan wordt er even niet zelf gekookt.
Tilly Sintnicolaas is al meer dan 25 jaar actief in de marketingcommunicatie van food waaronder vis. Nederlanders aan de vis te krijgen was jarenlang vanuit haar rol als directeur van het Nederlands Visbureau het grootste doel. Aandacht voor de start van het Hollandse nieuwe seizoen of dat van de mosselen was daarbij een jaarlijks hoogtepunt. Sinds 2007 heeft zij haar eigen Food communicatiebureau en houdt ze zich ook bezig met Iers rundvlees, zuidwestervis, andere mooie verse producten en KitchenAid keuken-apparatuur. Ook is Tilly een van de culinaire vakvrouwen die schuilgaat áchter de culinaire website uitdekeukenvan8.nl.

Vis blijft een favoriet. Noordzeetong is een van de lekkerste vissen die vlakbij huis rondzwemt.
Passie4Golf - Rhoerbak Golf
Gegrilde tong met yoghurt-saffraansaus - ingrediënten voor vier personen
  • 4 tongen of 8 sliptongen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 envelopje saffraan
  • 100 ml medium dry sherry
  • 250 ml visfond of visbouillon
  • ½ eetlepel bloem
  • 250 ml volle yoghurt
  • zwarte peper, versgemalen
  • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
  • 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
Passie4Golf - Rhoerbak Golf
Verhit 2 eetlepels olie in een sauspan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Roer de saffraan erdoor. Voeg de sherry en de bouillon toe en laat het vocht inkoken tot het bijna verdampt is. Meng de bloem door de yoghurt en voeg de yoghurt al roerende aan het uimengsel toe. Blijf roeren tot een licht gebonden saus ontstaat en warm deze zachtjes nog enkele minuten door. Breng de saus op smaak met zout en peper.
​
Verwarm de ovengrill voor. Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie met de sinaasappelrasp, komijn, zout en royaal zwarte peper. Bestrijk de tongen met dit mengsel en schuif ze op een bakplaat onder het hete grillelement. Rooster de vissen in 4-6 minuten mooi bruin en gaar. Keer ze halverwege de grilltijd.
Leg de gegrilde tong op warme borden en schep er wat saffraansaus over. Lekker met gebakken aardappeltjes en bimi.
Sonja van de Rhoer - www.culinaireproducties.nl
0 Reacties

    column


    Rhoerbak Golf met Sonja
    Passie4Golf - Column - Sonja van de Rhoer

    auteur

    Sonja van de Rhoer
    Culinair journalist & publicist
    Opgegroeid
    als dochter van een dranken groothandelaar en limonadefabrikant en dronk haar eerste glas Beaujolais (Fleurie) als zesjarige, verdund met water, tijdens het zondagse diner

    Docent
    Koken en Voedingsleer

    Werkte als elektrohuishoudkundige bij het Energiebedrijf in Den Haag

    Gaf jarenlang
    kooklessen en lezingen
    over gezonde voeding aan leden van vrouwenbonden en plattelandsvrouwen- verenigingen


    Verzorgt
    reportages, interviews
    en recepten

    Kookt
    voor de fotografie en verzorgt samen met fotografe Inez Pleizier de styling.
    Het resultaat van alle inspanningen in de keuken wordt door haar
    visueel vastgelegd en gepubliceerd


    Gepassioneerd
    golfer met de juiste concentratie en bekeken course management.
    Als ze bij de Veluwse Golf Club speelt, geniet ze van wind in de haren, zon op
    het gezicht en spelen
    maar


    Schrijft
    de column "Rhoerbakgolf" op de website Passie4Golf en wekelijks recepten voor Dagblad Trouw​

    Website
    www.
    ​culinaireproducties.nl ​


    ​MEER COLuMNS

    PASSIE4GOLF - COLUMNS - CADDIE FAMILY
    De caddie family
    PASSIE4GOLF - COLUMNS - DJEK ON COURSE
    Djek on Course
    PASSIE4GOLF - COLUMNS - JOYCE CHONG
    Joyce Chong on Tour
    PASSIE4GOLF - COLUMNS - PRO AMS
    Pro Ams in Portugal

    Archieven

    Juli 2016
    Mei 2016
    Maart 2016
    Februari 2016
    December 2015
    November 2015


    ​Categorieën

    Alles


    RSS-feed


    PASSIE4GOLF - COLUMNS - SONJA VAN DE RHOER
    PASSIE4GOLF - COLUMNS - SONJA VAN DE RHOER
    PASSIE4GOLF - COLUMNS - SONJA VAN DE RHOER
    PASSIE4GOLF - COLUMNS - SONJA VAN DE RHOER
    PASSIE4GOLF - COLUMNS - SONJA VAN DE RHOER
    PASSIE4GOLF - COLUMNS - SONJA VAN DE RHOER
    PASSIE4GOLF - COLUMNS - SONJA VAN DE RHOER
    PASSIE4GOLF - COLUMNS - SONJA VAN DE RHOER
    PASSIE4GOLF - COLUMNS - SONJA VAN DE RHOER
    PASSIE4GOLF - COLUMNS - SONJA VAN DE RHOER
    PASSIE4GOLF - COLUMNS - SONJA VAN DE RHOER
    PASSIE4GOLF - COLUMNS - SONJA VAN DE RHOER
    PASSIE4GOLF - COLUMNS - SONJA VAN DE RHOER
Adrienne van der Smagt Freelance journalist
Kamperlaan 40
2012 JA Haarlem
0629-334663
e-mail
Time4Golf - Passie4Golf