Passie4Golf - voor de verslaafde, reislustige amateur golfer met humor
  • Home
  • NAT.GOLFTALENT
    • Golftalenten
  • Dean Janssens VLOG
  • UIT DE BUNKER
    • Nieuwste interview >
      • Adrienne vd Smagt
      • Ad Wessels
      • Bruni Heinke
      • Cees Valk
      • Catherine Keyl
      • Costantino Rocca
      • Daan Slooter
      • Geraldine & Harald Grunberg
      • Herman de Vos
      • Iwan Groothuis
      • Jacqueline Strik
      • Jacques en Remco Klöters
      • Jos Kemna
      • Koen Suyk
      • Manja Schilstra
      • Marcel Welling
      • Michel en Rene Tegelaar
      • Mieke Proost
      • Pamela Sturhoofd
      • Peter Duivenvoorde
      • Rob Hoogland
      • Rob Mouwen
      • Robbie van Erven Dorens
  • GOLFREISVERHALEN
    • Reisverhalen
  • MIJN INSPIRATIE
    • Columns >
      • ADRIENNE >
        • Door wie
        • Mijn passie
        • Voor wie
      • Adrienne column >
        • Blue monday
        • Bunkers en granaten
        • Costa Daurada golftoernooi
        • De grote hoogland
        • Happy new year
        • Heel Holland golft
        • Lijstjes ruimen jaar op
        • Mark Reynolds day
        • Prijswinnaars
        • Pro ams 2016
        • Rattenvanger
        • Scrooge & Brigitte Kaandorp
        • Serena masters
        • Time4Golf golf award
        • Tom Watson
        • Troost voor Joost
        • Victorie times and selfies
        • Vos de hooghartige
      • Djek on Course >
        • Bunkeren met Hoogland
        • Clubkampioenschappen
        • De revanche
        • Djek goes woof
        • Gastvrij
        • Glipperboys
        • Lagere handicap
        • Poetsvrouw
        • Scoren met fotos
        • Speelbare droom
        • Start 2017
        • Sunlight zeep, abrikozen en steunzolen
        • War child
      • Joyce Chong on Tour >
        • Op weg naar de tour
        • Shaky
        • Wie is Joyce
      • Pro Ams >
        • Pro ams 2019
        • Anton aus Tirol
        • Eagle, birdies en Roely
        • Een goede drive voel je aan je ballen
        • Glansrijke en dubbele winst
        • Goede teamspirit
        • Muchmore doet het weer
        • Old course 1e dag feb.2017
        • Portugal 2016
        • Pro am op zonnig Pinhal
        • Reynolds oppermachtig
        • Team Richard Perkins op kop
      • Rhoerbak golf >
        • Hiske vd Heuvel
        • Marieke Klosters
        • Regina Meij
        • Roland-Jan Schippers
        • Tilly Sintnicolaas
        • Uwe Goertz
    • GOLF IN BEELD >
      • Filmpjes
      • upload formulier golf in beeld
    • ME AND MY HEADCOVER >
      • Head cover stories >
        • Elephant
        • Elmo
        • Gopher
        • Parrot
        • Nijntje
        • Pardoes
        • Sneeuwpopje
        • Spongebob
        • Upload formulier headcover
    • KLM OPEN >
      • 2019
      • 2018
      • 2017
    • MY DADDY IS MY CADDIE >
      • Daddies & caddies
    • PARRETJE72
    • TOSTI TEST >
      • Tosti Haarlemmermeer
      • Tosti Spaarnwoude
      • Tosti test formulier
  • Caddie family
    • België
    • Caddie vader Rene trots
    • Even voorstellen
    • Family
    • Family in een goede flow
    • Floris Vos
    • Noa en Fleur willen knallen
    • Noa voelt zich thuis op CSE
    • Off season
    • Schotland
  • BLOG
    • BTP broedplaats
    • Days of a golf week 2017
    • Days of a golf week 2016
    • De tosti test
    • Dean Janssens verslaat...
    • Een golfbond moet spartaans zijn
    • Golf in beeld
    • Golf reisverhalen
    • Golftoernooi 2017
    • Golftoernooi Lisboa
    • Golf Travel Congres Cannes
    • Green Grape Open
    • Hempenius
    • Het lievelingsgerecht van
    • Het talent blikt terug
    • Houtrak jeugd open 2018
    • John Woof
    • Kids golfdag
    • KLM open 2017
    • KLM open 2018
    • KLM open 2019
    • Me and my head cover
    • Noordwijkse vriendinnen
    • Oscar Tiberius Murray en echte golfvrienden
    • Parretje72
    • Passie4Golf
    • Pro AM 2020-dag 1
    • Pro AM 2020-dag 2
    • Pro AM 2020-dag 3
    • Pro AM 2020-dag 4
    • Pro AM 2022-dag 1
    • Pro AMS 2022-winnaar
    • Scheurkalender
    • Spaarnwoude open
    • Special Olympics
    • Time4Golf voor 3e keer winnaar
    • Time4Golf voor 4e keer winnaar
    • Tom Hendriks blikt terug
    • Uit de bunker
    • US kids gaan de wei in
    • US kids kick-off
    • Wall of Fame
    • Wiebe Giesen
  • Time4Golf
    • Golfreizen >
      • Bestemmingen
      • Clinics
      • Toernooien
    • World Golf Awards
  • Contact
    • Adverteren
    • Contactformulier
    • Upload formulier

​Het lievelingsgerecht van Marieke Klosters

7/7/2016

0 Comments

 
'Penna alla Norma' smaakt naar opera
Foto
,,Ooit, jong en verliefd, dacht ik mijn vriendje te verrassen met een snel klaar eenpansgerecht. ‘Dat kamerbewonerseten hoef ik niet’, was zijn commentaar. De toon was gezet. Ik liet hem vanaf dat moment lekker koken en leerde zelf genieten van met zorg bereide gerechten.

Verbluffende gerechten
In mijn werk als PR-adviseur speelt gastronomie een grote rol. Al meer dan 20 jaar heb ik te maken met Roberto’s Restaurant in Hilton Amsterdam, waar de Italiaanse regio’s en seizoenen op tafel komen.

​In 2014 leerde ik het culinaire genie Sidney Schutte kennen, de executive chef van 
Waldorf Astoria Amsterdam, die binnen zeven maanden na de opening direct twee Michelinsterren verdiende met Librije’s Zusje Amsterdam. Sidney’s verbluffende gerechten en smaak- combinaties zijn van een ongekende orde; niet om even na te maken.
Een recept uit Roberto's (kookboek) Pure Italiaanse Keuken lukt me echter wel.Want, hoe jammer ook, een echt serieuze golfer kan ik mijzelf niet noemen. Ik vind het heerlijk om golf te ‘beleven’. Het is net als met mijn verhouding tot koken en genieten van eten.

​Zo speel ik het liefst op verschillende golfbanen om nieuwe locaties en omgevingen te ontdekken.

Een golfweekje in Zuid-Spanje en Portugal, als beloning voor het behalen van het GVB, leidde tot een jaarlijks golftripje in die regio. Een ‘zakelijke’ golfspraak op Naarderbos scherpt de geest door concentratie en focus en levert en passant briljante invallen op. Op de fraai gelegen Golfclub Scherpen-bergh komt het fanatisme bovendrijven om echt goed te presteren, maar punten scoren op Hole 18 blijft daar een utopie.

Fascinerend landschap
De meest avontuurlijke golfervaring was zonder meer op de Founders Golf Club in Sarrasota, Florida.
Passe4Golf - Columns - Rhoerbak
 In deze exotische omgeving kan op elk moment een ontzagwekkende vogel, schildpad of krokodil je golfpad kruisen. [video] 18 holes ‘lopen’ betekent een kilometerslange reis door een fascinerend landschap van oorspronkelijke natuur met waterpartijen en roughs waar je echt buiten wilt blijven, en perfect onderhouden, gladgeschoren, fairways. Voorwaar een forse inspanning als je het intens wil beleven.

​
Daarmee vergeleken is de Penne alla Norma, bereid na afloop op het logeeradres op de golfbaan, ‘een eitje’. Penne alla Norma is een eerbetoon aan de componist Bellini uit Catania, die de opera Norma schreef. Het is het beroemdste pastagerecht van Sicilië en een prachtige opera.''
Eerst het recept, maar OPGEPAST: onderaan de pagina, krokodil op golfbaan!

Ingrediënten
Ricotta salata
  • 1 ricotta van 11⁄2 kg
  • de blaadjes van 6 takjes gedroogde oregano
  • 200 g steenzout

Basis tomatensaus
  • 60 ml extra vergine olijfolie
  • 2 knoflooktenen, gekneusd maar heel gelaten
  • 500 g passata
  • 3 takjes basilicum
  • 3 takjes peterselie
  • zout, naar smaak
  • een snufje suiker
Pasta
  • 150 ml olijfolie
  • 2 middelgrote aubergines, in blokjes van 2 x 2 cm
  • 500 ml basistomatensaus (zie hierboven)
  • chiliolie, naar smaak
  • 400 g penne
  • 30 blaadjes verse basilicum
  • vers gemalen zwarte peper
Bereiding
Bereidingstijd voor 4 personen 20 minuten
  • Verwarm voor het bereiden van de ricotta salata de oven voor op 130 °C. Leg de ricotta in een met bakpapier bedekte ovenschaal. Bestrooi met de gedroogde oregano en het zout dat je op en tegen de ricotta aan drukt om een dunne zoutkorst te creëren.
  • Zet de ovenschaal 3-4 uur in de oven, zodat de ricotta droogt maar niet kleurt.
  • Neem de schaal uit de oven en laat de ricotta afkoelen. Veeg al het overtollige zout eraf. De ricotta is klaar voor gebruik.
  • Doe voor het maken van de basistomatensaus de olijfolie en de knoflook in een pannetje en zet op matig vuur totdat de olie begint te kleuren. Haal de knoflook uit het pannetje. Voeg de passata toe en laat 5 minuten pruttelen.

Neem de pan van het vuur en voeg de tot een bouquet garni samengebonden kruiden toe. Breng op smaak met zout en suiker en laat een paar minuten staan, zodat de kruiden kunnen intrekken. De saus is klaar nadat je de kruiden eruit gehaald hebt.
​
  • Doe voor het bereiden van de penne alla Norma de olijfolie in een koekenpan en bak op hoog vuur de aubergine goudbruin. Neem de blokjes aubergine uit de pan en leg ze in een vergiet om de overtollige olie te laten uitlekken.
  • Doe de tomatensaus, de aubergine en de chiliolie in een braadpan en verwarm tot 80 °C.
  • Kook de penne niet helemaal ‘al dente’, maar zorg dat je ze 2 minuten korter dan de kooktijd die op de verpakking staat aangegeven, laat koken. Giet het water af en doe de penne bij de aubergine-tomatensaus.
  • Laat de penne nog 1 minuut in de pan met de saus koken. Voeg het basilicum toe en breng op smaak met de peper. Wees voorzichtig met zout, want bedenk dat de ricotta zout is. Serveer met 200 gram van de ricotta uit de oven. Bewaar de rest van de ricotta in de koelkast voor een volgende keer.
Tip:
Als je gedroogde pasta bereidt, kan de kwaliteit van de gekozen pasta het verschil betekenen tussen een middelmatig en een fantastisch gerecht. Bij Roberto’s moet pasta bepaalde eigenschappen hebben: (a) hij moet soepelheid hebben, dat wil zeggen dat de pasta 4-5 minuten ‘al dente’ moet blijven nadat het kookproces beëindigd is (als je goed oplet zal je merken dat pastagerechten vanaf het moment dat ze worden geserveerd tot aan de laatste hap heel erg 
verschillen, omdat de zintuiglijke kwaliteiten ervan blijven veranderen); (b) gedroogde pasta moet een beetje ruw zijn, zodat de saus door de pasta zelf wordt opgenomen. Pasta ‘trafilata al bronzo’ (met bronzen machines gesneden) is op dat punt te verkiezen boven de commerciëlere pasta die met Teflon gesneden wordt; (c) pasta wordt smakelijker wanneer hij langzaam en op lage temperatuur wordt gedroogd dan wanneer hij mechanisch in ovens wordt gedroogd.
Een video van een overstekende krokodil. Serieus, dit gebeurde tijdens mijn verblijf op de Founders Club. 

​
Marieke
0 Comments

Het lievelingsgerecht van! Uwe Goertz

5/29/2016

0 Comments

 
Duitse collega journalist en fanatiek golfer
Uwe Goertz werd in 1959 geboren in Keulen en hoopt ooit in deze stad ook te zullen sterven. Sinds 1982 werkt hij als freelance journalist. Eerst alleen voor de radio, maar sinds 1987 voornamelijk voor televisie. Opgeleid als leraar lichamelijke opvoeding aan de Duitse sportuniversiteit in Keulen is het niet verwonderlijk dat sportverslaggeving 50 procent van zijn als verslaggever voor de tour de France, die ik 14 jaar lang door heel Frank werk beslaat. Zo volgt hij in het weekend de voetbal Bundesliga en reist hij in de zomer mee met de Tour de France.
Passie4Golf - Columns - Rhoerbak Golf
Zwevende handicap
Uwe speelt bijna 20 jaar golf. Vorig jaar nam hij deel aan zo’n 34 toernooien.  Hij speelt regelmatig bij zijn eigen club Clostermannshof in Keulen. Is bovendien al 15 jaar een actief lid van de Duitse Media Golf vereniging, een zusterclub van de NVGJ (Nederlandse Vereniging van Golfende Journalisten). Zijn handicap zweeft tussen de 7 en 9.

Mooiste golfbaan
De beste en meest uitdagende golfbaan voor ons ligt direct aan de grens met Nederland. Op het voormalige militair terrein  van de RAF ligt RAF Germany Golf Club Bruggen - West Rhine Golf Club in Elmpt. Interessant om de website eerst te lezen en zeker een keer te gaan spelen. Aanmelden via de site en het kenteken van de auto opgeven. 
Lievelingsgerecht
Als geboren en getogen Keulenaar kan hij ons "Kölsch nationale schotel" aanbevelen: "Heaven and Ähd" (Duits: hemel en aarde). Zijn grootmoeder bereidde dit gerecht eenmaal per week en het wordt geserveerd in alle brouwerijen in Keulen. De bijbehorende bloedworst is echter niet naar ieders smaak. Maar de combinatie van het zoete van de appel met het kruidige van de bloedworst maakt het heel speciaal.​Een aantal jaren geleden aten we veel buitend de deur. Maar nu we ouder worden kook ik steeds meer zelf. 

​Duitsland heeft – gemeten naar het inkomen,  de laagste prijzen voor de consument voor voeding. De kwaliteit is echter niet altijd het beste. Wie ooit vers gevangen vis in een supermarkt op de Canarische eilanden, geproefd heeft weet dit. (Ondergetekende ontmoette Uwe op Lanzarote en onderschrijft dit zeker.)
 
Bier en wijn
Bij ‘ Hemel en aarde’ past alleen bier. Geen wijn. In Keulen wordt bier met een hoge gisting gedronken. Een licht bier dat alleen binnen de grenzen van de stad worden gebrouwen. Het wordt geserveerd in kleine glazen, dit houdt het koel en vers. In brouwerijen wordt door de bediening zolang zonder te vragen nieuw bier op tafel gezet, tot de gast door het leggen van een bierviltje op het glas het teken geeft: "genoeg".

Als ik wijn drink, is dit altijd wit en dan bij voorkeur een sauvignon blanc uit Marlbourgh in Nieuw-Zeeland.
Ingrediënten voor 4 personen:
  • 2 appels ( Elstar of Braeburn)
  • 1 rijpe, niet te zachte handpeer
  • Sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels suiker
  • Merg van een vanillepeul
  • 4-6 kruimige aardappelen
  • 200 ml melk
  • ​2 eetlepels boter
  • Zout, peper
  • 8 plakken bloedworst
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel (geklaarde) boter
Bereiding:
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar. Stamp ze fijn en maak met de melk en boter puree. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schil de appels en de peer en snijd ze in stukjes. Kook deze met een bodem water, de suiker en het citroensap circa 5 minuten. Ze moeten nog wat beet hebben. Giet af, voeg het vanillemerg toe en roer het mengsel door de aardappelpuree.
  • Bestrooi de plakken bloedworst met bloem en bak ze in de geklaarde boter gaar en krokant. Serveren bij de stamppot.
Sonja van de Rhoer - www.culinaireproducties.nl
Passie4Golf - Columns - Rhoerbak Golf
0 Comments

Het lievelingsgerecht van! Tilly Sintnicolaas  

5/10/2016

0 Comments

 
De lekkerste vis vlakbij huis

​Afgelopen december werd Golfbaan Midden-Brabant uitgeroepen tot Golfbaan van het Jaar 2015. Het is dus niet zomaar een baan waar wij Tilly Sintnicolaas treffen. “Mijn man en ik zijn alweer zo'n acht jaar lid van golfclub Midden-Brabant - een fraaie uitdagende golfbaan gelegen op Landgoed De Utrecht ten zuiden van Tilburg - en ik vind het echt fantastisch om hier te spelen. Het wordt hier geafficheerd als golfen op je eigen landgoed. Nou zo voelt het echt.
Passie4Golf - Rhoerbak golf
Golfen is een van mijn passies, de andere is koken en lekker eten. Overigens gaat dit laatste in het bourgondische Brabant goed samen.

​De uitbater en tevens kok van het restaurant op de golfbaan, is er een naar ons hart. Hij werkt met eerlijke maar ook miskende producten. Op zijn kaart staan verse makreel en varkensnek. En echt nergens eten wij in het seizoen lekkerdere Zeeuwse mosselen en asperges dan bij hem.

Voordeel van een lidmaatschap hebben is dat je niet per se 18 holes hoeft te lopen. Wij besluiten dan ook vaak 9 holes te lopen aan het begin van de avond en aansluitend op de club te eten. Dat is altijd een klein feestje.”

​Dan wordt er even niet zelf gekookt.
Tilly Sintnicolaas is al meer dan 25 jaar actief in de marketingcommunicatie van food waaronder vis. Nederlanders aan de vis te krijgen was jarenlang vanuit haar rol als directeur van het Nederlands Visbureau het grootste doel. Aandacht voor de start van het Hollandse nieuwe seizoen of dat van de mosselen was daarbij een jaarlijks hoogtepunt. Sinds 2007 heeft zij haar eigen Food communicatiebureau en houdt ze zich ook bezig met Iers rundvlees, zuidwestervis, andere mooie verse producten en KitchenAid keuken-apparatuur. Ook is Tilly een van de culinaire vakvrouwen die schuilgaat áchter de culinaire website uitdekeukenvan8.nl.

Vis blijft een favoriet. Noordzeetong is een van de lekkerste vissen die vlakbij huis rondzwemt.
Passie4Golf - Rhoerbak Golf
Gegrilde tong met yoghurt-saffraansaus - ingrediënten voor vier personen
  • 4 tongen of 8 sliptongen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 envelopje saffraan
  • 100 ml medium dry sherry
  • 250 ml visfond of visbouillon
  • ½ eetlepel bloem
  • 250 ml volle yoghurt
  • zwarte peper, versgemalen
  • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
  • 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
Passie4Golf - Rhoerbak Golf
Verhit 2 eetlepels olie in een sauspan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Roer de saffraan erdoor. Voeg de sherry en de bouillon toe en laat het vocht inkoken tot het bijna verdampt is. Meng de bloem door de yoghurt en voeg de yoghurt al roerende aan het uimengsel toe. Blijf roeren tot een licht gebonden saus ontstaat en warm deze zachtjes nog enkele minuten door. Breng de saus op smaak met zout en peper.
​
Verwarm de ovengrill voor. Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie met de sinaasappelrasp, komijn, zout en royaal zwarte peper. Bestrijk de tongen met dit mengsel en schuif ze op een bakplaat onder het hete grillelement. Rooster de vissen in 4-6 minuten mooi bruin en gaar. Keer ze halverwege de grilltijd.
Leg de gegrilde tong op warme borden en schep er wat saffraansaus over. Lekker met gebakken aardappeltjes en bimi.
Sonja van de Rhoer - www.culinaireproducties.nl
0 Comments

Het lievelingsgerecht van! Regina Meij

3/17/2016

0 Comments

 
Koningin van de Oostenrijkse wijnen
​

Regina Meij, Koningin van de Oostenrijkse wijnen, hcp 13.7, dames zondag UGC De Pan is directeur/eigenaar van Imperial Wijnkoperij in Den Dolder, 5 minuten rijden van haar homecourse golfclub De Pan.
Passie voor golf, voor wijn, voor yoga…
​

De passie voor golf ontstond al tijdens haar studie aan de TU Eindhoven, zo’n 30 jaar geleden. Een baan bij Shell in Wenen gaf er naast golf een tweede passie bij: wijn en dan in het bijzonder Oostenrijkse wijn.
Passie4Golf - Column - Rhoerbak golf met Sonja
Terug in Nederland besloot Regina haar baan als informatica adviseur op te zeggen en zich geheel te wijden aan de wijn.

Vorig jaar was haar grote succesjaar. Imperial Wijnkoperij bestond 20 jaar, Regina werd wijnkoper van het jaar, won de Diamond Award en kreeg de in Oostenrijk prestigieuze Bacchusprijs.

​Met recht Koningin van de Oostenrijkse wijn. Voor Regina ligt de uitdaging in het vinden van een goede wijn voor een goede prijs. Ze doet hierbij geen concessies. Denkt niet: ‘de wijn is toch redelijk voor die prijs.’ Nee ze kiest de wijn alleen als deze echt goed is, zonder ‘maar’.

En naast dit alles is ze een begenadigd sportieve golfster, referee (2 cursussen), voorzitter handicap en regelcommissie, echtgenote en moeder van een tweeling van 13 en een dochter van 15 jaar. 
​

​Imperial Wijnkoperij - in 1994 opgericht door Regina - is de meest toonaangevende importeur van Oostenrijkse wijn in Nederland.
Misschien dat haar derde passie: yogadocent ervoor zorgt dat alles zo in goede banen verloopt.

​
Regina ziet ook overeenkomsten tussen golf, yoga en het ondernemerschap.
  1. Je moet er echt voor gaan, je kunt het niet half doen.
  2. Gebruik nooit het woord niet, besluit wat je wel wilt.
  3. Volg je intuïtie, probeer niet teveel te beredeneren.
Passie4Golf - Column - Rhoerbak golf met Sonja
Er wordt wijn geïmporteerd van 23 wijnboeren uit Oostenrijk, uit vrijwel alle wijnbouwgebieden.

In 2005 is gestart met Duitse wijnen en ook daarin is een grote specialisatie opgebouwd, met de vertegenwoordiging van 12 wijnhuizen.

​Daarnaast gaat de aandacht ook steeds meer in oostelijke/zuidelijke richting en wordt er wijn geimporteerd van 3 wijngoederen uit Hongarije en 2 uit Slovenië.

De wijnen van Regina vind je bij een groot aantal toprestaurants en bij een selecte groep wijnwinkels in het hele land.

​Maar ook bij Gall & Gall en de Hema zijn heel betaalbare, door Regina geselecteerde, wijnen te vinden.
Lievelingsgerecht
Regina eet het liefste vegetarisch en heeft daarom ook gekozen voor een paar heerlijke salades, die ook goed als bijgerecht bij een stukje vis of vlees kunnen worden gegeten.
 
Bietensalade met sinaasappel of mandarijn
Bietjes liefst uit eigen moestuin net gaar koken, in stukjes snijden (hoeft echt niet allemaal gelijk) en mengen met partjes sinaasappel of mandarijn met een vinaigrette van mooie olijfolie, zachte wijnazijn, peper, zout en verse of gedroogde tijm.
 
Witlofsalade met appel en walnoot met een yoghurtdressing
Meng gesneden witlof met stukjes appel en grof gehakte walnoten. Meng de yoghurtdressing erdoor en laat een kwartiertje intrekken.
 
Rijstsalade met bonen
Meng gekookte rijst met uitgelekte bonen naar keuze, voeg in stukjes gesneden groente toe (kijk in de koelkast wat er nog ligt) en breng op smaak met een dressing. Geef er voor vis of vleesliefhebbers een stukje gebakken vis of een tartaartje bij. Aardappeltjes uit de oven doen het ook goed als bijgerecht.
 
De bijpassende wijn
Grüner Veltliner, de groente wijn, uit Oostenrijk van Domaine Wachau, Federspiel, Weissenkirch. Gall & Gall.

Een heerlijke frisse Grüner Veltliner van super kwaliteit. De druiven zijn afkomstig van de stijle hellingen van één van 's werelds beste coöperaties, Domäne Wachau. Een wijn met de frisheid van grapefruit, limoen met daarnaast kruiden en de kenmerkende witte peper.

​Of de Grüner Veltliner van de Hema. Grüner Veltliner is hét paradepaardje van de Oostenrijkse witte wijnen, dat op bijna een derde van alle wijngaarden in Oostenrijk geteeld wordt. Ze maken er (onder andere) deze fris droge wijn van. Een Grüner Veltliner die wel wat heeft van Sauvignon Blanc, al is hij vriendelijker en zachter.

​Dezelfde frisse lentegeur, maar dan met veel bloesem, als een appelboomgaard in bloei. Het is een ideale aperitiefwijn en een veelzijdige begeleider van bijna alle lichte voor- en tussengerechten. Deze wijn heeft de unieke kwaliteit zich als een kameleon aan te kunnen passen aan een gerecht.
Sonja van de Rhoer - www.culinaireproducties.nl
0 Comments

Het lievelingsgerecht van! Hiske vd Heuvel-blom

2/17/2016

2 Comments

 
Single handicap met biefstuk als energy boost
​

Hiske van den Heuvel heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot de golfsport en werd jaren geleden lid van een golfclub. Maar door kinderen, een drukke baan en een drukke man had ze geen rust om te fanatiek te golfen. Nu, een aantal jaren verder, heeft Hiske de smaak te pakken en is ze al weer ruim veertien jaar lid op de Veluwse Golfclub. Lang hoeft ze er niet voor te rijden ,,Het is maar vijf minuten van mijn huis,’’ lacht ze.

,,Het aardige van dit spelletje is dat je nooit bent uitgeleerd, altijd ontdek je weer nieuwe elementen in je spel die je verder kunt ontwikkelen om jezelf steeds naar een hoger niveau te brengen. Het heerlijke van golf is dat je buiten bent, gezellig met vrienden en familie kunt spelen. Maar vooral dat je de uitdaging met jezelf aangaat,'' vertelt Hiske.
Passie4Golf - Columns - Rhoerbak Golf
Na een drukke periode met een baan als pro-ductmanager in tandheelkundige pro-ducten, twee kinderen van tien en twaalf jaar, een echtgenoot met werkweken van tachtig uur, was het tijd voor een time-out: ,,De golfsport heeft me altijd getrokken. In 1989 was ik al een keer tijdelijk lid van een club. Te vroeg bleek: zwanger van de tweede en een drukke baan. Geen rust en geen tijd voor golf.’'

Elf jaar later is het wel het goede moment. Een sabbatical in 2001 gaf Hiske tijd en ruimte om lid te worden op Edda Huzid en de golfsport serieus en goed aan te pakken. Inmiddels speelt ze al weer veertien jaar met veel plezier op de Veluwse Golfclub (op 5 minuten rijden van haar huis) en heeft handicap 12.
Regelmatig heeft ze les bij golfpro Arnoud van Opijnen. Ze wil dit jaar haar droom single handicap  verwezenlijken. Aan haar gedreven-heid zal het niet liggen. Ik speel al bijna 15 jaar elke dinsdagmorgen met Hiske en onze competitie-vriendinnen. Als er eentje is die je stimuleert om het beste uit jezelf te halen, dan is zij het.
Lievelingsgerecht: Tournedos
En dan wel een tournedos uit de winkel van mijn broer, slagerij Blom uit Workum. Een slagerij (1854) met historie en tradities, inmiddels de vierde generatie. ,,Mijn broer heeft een eigen weiderij voor zijn slachtvee, gezonde en natuurlijke voeding zijn hier essentieel. Dit proef je in zijn producten terug.'’ 

​Blom's Slagerij is nog een van de weinige traditionele slagers in Nederland. Hier wordt alles zelf verwerkt. ​Naast het prachtige vlees is de slagerij landelijk bekend om zijn spek en zelfgemaakte worst.
                                                                              Fotografie: Inez Pleizier & Sonja van de Rhoer     
Bereiding:
  • Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast om het op kamer temperatuur te laten komen, dit geeft een optimale vleessmaak.
  • Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius.
  • Laat het vlees voor het bakken nog 10 minuten op temperatuur komen in oven.
  • Verhit de boter totdat het schuim weg is.
  • Bak het vlees om en om, maximaal 2 minuten, afhankelijk van de dikte van het vlees. Vooral niet prikken in het vlees, met een tang het vlees keren.
  • Bestrooi na het bakken  met zout en peper, dit is om uitdrogen te voorkomen.
  • Laat het vlees nog even een kwartiertje rusten in de oven op 100 graden Celsius.
  • Heerlijk met verse groenten zoals gegrilde paprika, risotto en spinazie of met witlof of sperziebonen.
Sonja van de Rhoer - www.culinaireproducties.nl
2 Comments

Het lievelingsgerecht van! Roland-Jan Schippers

12/14/2015

0 Comments

 
Het ultieme unox gevoel met koek-en-zopie
Roland-Jan Schippers is voor de meeste golfers geen onbekende. Als golfbaanmanager van de Texelse is hij het gezicht van deze ongelooflijk mooie, uitdagende, bijna niet-Nederlandse links baan in de Cocksdorp. In januari 2016 verlaat Schippers zijn geliefde eiland Texel, met pijn in het hart, dat wel. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging. Blue Bay Curaçao, een golfbaan waar hij niet alleen al zijn creativiteit op en rond de baan kwijt kan, maar ook weer gaat werken als golfprofessional.
Blue Bay kan blij zijn met Schippers. Passie voor zijn vak, maar vooral passie voor gastvrijheid, het creëren van een positieve beleving voor de gast.

“Service en kwaliteit verlenen, kost niets, maar geeft veel. Manager en medewerkers bieden de gast een warm welkom, een gevoel van thuiskomen.”
 
Erwtensoep roept jeugdherinneringen op aan schaatsen op de Loosdrechtse en Vinkeveense plassen. Het ultieme Unox gevoel met koek-en-zopie.
Creoolse erwtensoep met groene bakbananen (maaltijdsoep voor 6 personen)
  • 400 g spliterwten
  • 2 l water
  • 10 g zout
  • 200 g rookspek met zwoerd
  • 200 g runderpoelet
  • 25 g boter
  • 2 uien, gepeld
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 takjes selderij, gesneden
  • peper
  • 2 bouillonblokjes
  • 500 g groene bakbananen
  • 1 verse rode peper
Laat de spliterwten enkele uren weken in het water met het zout. Breng ze met het weekwater aan de kook en laat ze zachtjes doorkoken. Snijd het spek in blokjes, bak dit uit in de hete boter en voeg het runderpoelet en de fijn gesnipperde uien toe.

Voeg na een uur het vlees, uienmengsel, selderij, laurierblaadjes, peper en bouillonblokjes toe aan de erwten. Laat alles nog ruim 1,5 uur zachtjes koken.
​
Schil de bananen, snijd ze in plakjes en kook ze de laatste 40 minuten mee in de soep. Voeg de laatste 10 minuten de hele peper toe (niet laten stuk koken).
Serveren: dien de soep op als complete maaltijd of geef er voor iedereen een kommetje gekookte witte rijst bij.
Passie4Golf - Columns - Rhoerbak Golf - Sonja van de Rhoer
Passie4Golf - Blog
Sonja van de Rhoer - www.culinaireproducties.nl
0 Comments

Volg, vraag, golf en eet met Sonja!​

11/16/2015

0 Comments

 
Bananen, candy bars, appels, ontbijtkoek, Sultana’s, komkommer, AA-Drink, water… ​Je vindt het allemaal in de golftas. Sonja neemt ons mee in de wereld van lekker & sportief eten. Golfers kunnen met hun vragen over voeding terecht bij Rhoerbak Golf met Sonja van de Rhoer. ​
Passie4Golf - Columns - Rhoerbak Golf met Sonja
0 Comments

    column


    Rhoerbak Golf met Sonja
    Passie4Golf - Column - Sonja van de Rhoer

    auteur

    Sonja van de Rhoer
    Culinair journalist & publicist
    Opgegroeid
    als dochter van een dranken groothandelaar en limonadefabrikant en dronk haar eerste glas Beaujolais (Fleurie) als zesjarige, verdund met water, tijdens het zondagse diner

    Docent
    Koken en Voedingsleer

    Werkte als elektrohuishoudkundige bij het Energiebedrijf in Den Haag

    Gaf jarenlang
    kooklessen en lezingen
    over gezonde voeding aan leden van vrouwenbonden en plattelandsvrouwen- verenigingen


    Verzorgt
    reportages, interviews
    en recepten

    Kookt
    voor de fotografie en verzorgt samen met fotografe Inez Pleizier de styling.
    Het resultaat van alle inspanningen in de keuken wordt door haar
    visueel vastgelegd en gepubliceerd


    Gepassioneerd
    golfer met de juiste concentratie en bekeken course management.
    Als ze bij de Veluwse Golf Club speelt, geniet ze van wind in de haren, zon op
    het gezicht en spelen
    maar


    Schrijft
    de column "Rhoerbakgolf" op de website Passie4Golf en wekelijks recepten voor Dagblad Trouw​

    Website
    www.
    ​culinaireproducties.nl ​


    ​MEER COLuMNS

    PASSIE4GOLF - COLUMNS - CADDIE FAMILY
    De caddie family
    PASSIE4GOLF - COLUMNS - DJEK ON COURSE
    Djek on Course
    PASSIE4GOLF - COLUMNS - JOYCE CHONG
    Joyce Chong on Tour
    PASSIE4GOLF - COLUMNS - PRO AMS
    Pro Ams in Portugal

    Archieven

    July 2016
    May 2016
    March 2016
    February 2016
    December 2015
    November 2015


    ​Categorieën

    All


    RSS Feed


    PASSIE4GOLF - COLUMNS - SONJA VAN DE RHOER
    PASSIE4GOLF - COLUMNS - SONJA VAN DE RHOER
    PASSIE4GOLF - COLUMNS - SONJA VAN DE RHOER
    PASSIE4GOLF - COLUMNS - SONJA VAN DE RHOER
    PASSIE4GOLF - COLUMNS - SONJA VAN DE RHOER
    PASSIE4GOLF - COLUMNS - SONJA VAN DE RHOER
    PASSIE4GOLF - COLUMNS - SONJA VAN DE RHOER
    PASSIE4GOLF - COLUMNS - SONJA VAN DE RHOER
    PASSIE4GOLF - COLUMNS - SONJA VAN DE RHOER
    PASSIE4GOLF - COLUMNS - SONJA VAN DE RHOER
    PASSIE4GOLF - COLUMNS - SONJA VAN DE RHOER
    PASSIE4GOLF - COLUMNS - SONJA VAN DE RHOER
    PASSIE4GOLF - COLUMNS - SONJA VAN DE RHOER
Adrienne van der Smagt Freelance journalist
Kamperlaan 40
2012 JA Haarlem
Time4Golf - Passie4Golf